Amsterdam krijgt stadsstrand bij Centraal Station

Amsterdam krijgt deze zomer zes weken lang een stadsstrand. Een braakliggend terrein aan de Prins Hendrikkade dient vanaf 15 juli als "ontplofte speelkamer" voor jong en oud.

Dat meldt Het Parool dinsdag.

Het strand komt ter hoogte van het Centraal Station te liggen. Het krijgt de naam 'PlaygroundCS'. 

Zwemmen is er geen optie, maar elke dag worden activiteiten georganiseerd, die vooral zijn gericht op jonge gezinnen met kinderen. De organisatoren willen Amsterdamse kinderen een kans geven om vrij buiten te spelen in de binnenstad.

Yoga

Marketingmanager Joost Aartsen van Tosti Creative geeft voorbeelden van de activiteiten. "Een dagje PlaygroundCS begint bijvoorbeeld met yoga vlak na zonsopgang, daarna koffie met een krantje voor de ouders en dan een knikkerbaan bouwen, voetballen, je eigen ijsjes maken: zoveel mogelijk voor de kinderen. Het wordt een soort ontplofte speelkamer."

Een opeenvolging van verschillende 'foodtrucks' zorgt voor de culinaire aankleding met internationale gerechten zoals roti en gamba's. Bij een bar, gevestigd in een oude zeecontainer, kunnen drankjes worden besteld.

Kansarme kinderen

Het project is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Amsterdam, Tosti Creative en stichting AmsterdamVerbindt. Laatstgenoemde organisatie zet zich onder andere in voor een betaalbaar en bereikbaar speelpark voor kansarme kinderen uit de stad.

De organisatie verwacht ongeveer vijfhonderd bezoekers per dag. 's Avonds zal het terrein met hekken worden afgesloten.

Lees meer over:
Tip de redactie