Vrijdag 1 juli 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Nederlands vuurwerkbedrijf wint eerste prijs op wereldconcours

Het Nederlands vuurwerkbedrijf Royal Fireworks uit Enschede heeft in de Filipijnse hoofdstad Manilla de eerste prijs bemachtigd op een groot vuurwerkconcours.
 
Door: NU.nl

Het team werd als winnaar uitgeroepen op de Philippines International Pyromusical competition (PIPC), dat de afgelopen maand plaatsvond. De competitie geldt als één van de meest prestigieuze pyromusical-wedstrijden ter wereld.

Royal Fireworks is naar eigen zeggen het eerste Nederlandse team dat een internationale hoofdprijs heeft verdiend met vuurwerkshows op muziek.

Aan de wedstrijd deden vuurwerkteams uit tien verschillende landen mee. De jury beoordeelde de composities onder meer op creativiteit in schietwijze, toepassing van thema, perfectie in synchronisatie op de muziek, kleur combinaties, reactie van het publiek en veiligheid.

Video: De winnende Nederlandse vuurwerkshow

Kwallen

Het thema van de Nederlandse bijdrage was 'Journey Through Nature'. Het was de bedoeling van de samenstellers van de show het publiek mee te nemen op een reis langs de verschillende facetten van natuur over de wereld.

Zo werd met het vuurwerk een bezoek gebracht aan een Chinese tuin, de oceaan met haar vissen en kwallen, de woestijn vanuit de ogen van een adelaar, de bergen, en een groep apen in het oerwoud. Het Nederlandse team maakte onder meer gebruik van een vijftien meter hoge toren.

Aanbevolen artikelen