Dinsdag 24 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Kim Polling

Polling, Van Emden en Dex Elmont naar halve finales EK

Kim Polling, Anicka van Emden en Dex Elmont hebben zich vrijdag geplaatst voor de halve finales op de EK judo in Montpellier.
Door ANP/NU.nl

Polling bereikte zeer overtuigend de laatste vier in de klasse tot 70 kilogram.

De 23-jarige titelverdedigster rekende in de kwartfinales af met Juliane Robra. De Zwitserse belandde in de houdgreep bij Polling.

Eerder op de dag smeet de Nederlandse de Italiaanse Valeria Ferrari na anderhalve minuut overtuigend op de rug. In de halve eindstrijd neemt ze het op tegen Maria Bernabeu Avomo uit Spanje.

Van Emden

Van Emden schaarde zich onder de laatste vier in de klasse tot 63 kilogram. Ze rekende af met de Oostenrijkse Kathrin Unterwurzacher.

De 27-jarige Nederlandse was eerder op de dag in haar eerste partij na iets minder dan drie minuten klaar met Emma Barkeling. De Zweedse werd op ippon verslagen.

In de halve finale treedt Van Emden, de nummer drie van de WK 2013, in het strijdperk met Clarisse Agbegnenou uit Frankrijk.

Elmont

Bij de mannen bereikte Dex Elmont de eindfase van het toernooi in de klasse tot 73 kilogram door Rustam Orujov uit Azerbeidzjan op ippon te verslaan.

Elmont versloeg eerder op vrijdag al de Est Kunter Rothberg en de Tsjech Vaclav Sedmidubsky.

Voor een plek in de finale neemt de 30-jarige Nederlander het op tegen de Hongaar Miklos Ungvari. Elmont heeft al twee EK-medailles op zijn erelijst. In 2009 pakte hij zilver in Tbilisi, drie jaar later werd het brons in Tsjeljabinsk.

Het finaleblok begint om 16.15 uur.

Aanbevolen artikelen