Vrijdag 20 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Nederlandse cricketers

Nederlandse cricketers stunten wederom tegen Engeland

Het Nederlandse cricketteam heeft maandag bij het WK Twenty20 in Bangladesh voor een sensatie gezorgd door de laatste groepswedstrijd te winnen van Engeland.
Door NU.nl/ANP

Nederland herhaalde zo de stunt van 2009, toen Oranje de Engelsen bij het WK Twenty20 in eigen land met één run verschil versloegen.

De marge was deze keer een stuk groter. Nadat Nederland, dat de toss verloor, aan bat tot 133 runs was gekomen voor vijf wickets ging Engeland in 17.3 overs voor 88 runs 'all out'.

Wesley Barresi was de topscorer bij de ploeg van Anton Roux met 48 runs, terwijl Logan Van Beek en Mudassar Bukhari beiden met de bal goed waren voor drie wickets.

Cricketers zorgen voor sensatie
Slechte start

Engeland, van oudsher een grootmacht in het cricket, was na acht overs al vier wickets kwijt en kwam de slechte start niet meer te boven.

"Een heel mooie afsluiter van dit toernooi. Ik ben bijzonder trots'', zei captain Peter Borren tegen de BBC.

De uitslag had verder geen gevolgen voor het toernooi. Engeland en Nederland waren al uitgeschakeld voor de halve finales. Beide teams nemen afscheid van het WK met één zege in groep 1.

Klein land

Oranje plaatste zich als klein cricketland ('associate') anderhalve week geleden via de voorronde van het WK voor de Super10-competitie met de grote Testlanden.

Na een dramatische nederlaag tegen Sri Lanka, met slechts 39 runs van Nederlandse kant, vocht Oranje prima terug. Tegen Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland werd eervol verloren waarna de triomf op Engeland alsnog voor een fraai WK-slot zorgde.

"We hebben in onze laatste drie WK-wedstrijden de kracht van het cricket op associate-niveau bewezen'', concludeerde Borren.

Aanbevolen artikelen