Woensdag 29 juni 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Facebook Whatsapp

Google bracht geen bod uit op Whatsapp

Google zou geen bod van 10 miljard dollar hebben uitgebracht op Whatsapp, dat afgeslagen werd omdat Facebook uiteindelijk bereid was 19 miljard neer te leggen voor de berichtendienst.
Door: NU.nl/Marc Rademaker

Dat zei Sundar Pichai, topman bij Google, tegen The Telegraph.

Pichai zegt dat Whatsapp trots mag zijn op hetgeen ze bereikt hebben en dat Google wel degelijk in gesprek is geweest met Whatsapp. Maar die gesprekken gingen over de mogelijkheid om nauwer samen te werken. Google zou echter nooit een bod hebben uitgebracht op het bedrijf.

Eerder ging er nog het gerucht dat Google niet alleen een bod had gedaan van 10 miljard dollar, maar zelfs bereid was om het bod van 19 miljard dollar van Facebook te overtreffen. Google zou met het bod hebben willen voorkomen dat iemand anders Whatsapp overnam.

Zuckerberg noemde de overname onlangs nog een "goede gok" en benadrukte nogmaals dat het bedrijf onafhankelijk zal blijven en dat Facebook niet aan de haal gaat met de gebruikersdata. Whatsapp kondigde op zijn beurt aan dat er halverwege 2014 ook een belmogelijkheid wordt toegevoegd aan de app.

Aanbevolen artikelen