Vrijdag 1 juli 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Griekenland

Griekenland weer in trek als vakantiebestemming

Griekenland raakt weer in trek als bestemming voor de zomervakantie.
Door: ANP

In de eerste vijf weken van dit jaar zijn 30 procent meer zomervakanties geboekt naar Griekse bestemmingen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, zo meldt een woordvoerster van de ANVR, de koepel van reisorganisaties zaterdag.

De verhoogde interesse begon al half december. Tussen half december en 4 februari is 30 procent meer gezocht op reizen naar Griekenland. Dat komt naar voren uit cijfers van vakantiebeoordelingssite Zoover.

Er mag dus worden gesproken van een rechtstreeks verband tussen zoeken en boeken, aldus Zoover en de ANVR.

De interesse in Griekenland was gekelderd sinds eind 2011 door de financiële en economische problemen in het land. ''Mensen waren daardoor bang dat ze op vakantie geen geld konden pinnen", zegt de ANVR-woordvoerster.

Zomerreizen

Tot voor kort werden vooral zomerreizen geboekt naar Turkije en Spanje, maar Griekenland heeft die landen in korte tijd ingehaald. Een echte verklaring daarvoor heeft de ANVR niet, anders dan dat Griekenland als vakantiebestemming veel te bieden heeft en dat de ergste financiële problemen in het land voorbij zijn.

Overigens is de interesse in Frankrijk als vakantieland ook nog steeds groot. Van de Nederlanders die zich op een vakantie oriënteren, zoekt ruim 9 procent op Franse bestemmingen. Het land staat daarmee bovenaan het lijstje van de Zoover Interesse Monitor.

Aanbevolen artikelen