Madelein Meppelink en Sophie van Gestel hebben hun rol als Nederlandse favorieten in het beachvolleybaltoernooi van Scheveningen (Transavia The Hague Grand Slam) waargemaakt. Het duo dat sinds kort de wereldranglijst aanvoert, won ook de tweede groepswedstrijd.

Dat ging woensdagavond ten koste van de Tsjechischen Martina Bonnerova en Barbora Hermannova. Na amper een half uur stond er 21-13 en 21-16 op het scorebord.

Sanne Keizer en Marleen van Iersel sloten de openingsdag van het hoofdtoernooi eveneens af met de tweede zege, die al zekerheid biedt op een plek in de knock-outfase De tegenstand van het Amerikaanse tweetal Lauren Fendrick/Brittany Hochevar was groot: 2-1 (21-18, 20-22 en 15-13).

Jantine van der Vlist en Marloes Wesselink begonnen met een overwinning op het Poolse koppel Kinga Kolosinska/Monika Brzostek, maar kwamen er later tegen de Braziliaanse toppers Agatha Bednarczuk en Maria Antonelli alleen in de tweede set aan te pas: 15-21 en 19-21.

De qualifiers Jolien Sinnema en Michelle Stiekema zullen zich na twee nederlagen niet al te veel illusies meer maken. 

Hetzelfde geldt voor Laura Bloem en Rimke Braakman, het gelegenheidsteam dat zich met succes door de kwalificaties sloeg, al staan zij er in poule B wel iets beter voor met de eveneens nog puntloze Zwitsersen Isabelle Forrer en Anouk Vergé-Dépré als laatste tegenstandsters.