AMSTERDAM - Een te knappe tandartsassistente uit Fort Dodge, in de Amerikaanse staat Iowa, is volgens de rechter terecht ontslagen.

De tandarts vond haar een bedreiging voor zijn huwelijk.

Melissa Nelson (32) werkte al tien jaar voor de 53-jarige tandarts James Knight. Er waren nooit problemen, tot hij anderhalf jaar voor haar ontslag begon te klagen dat haar kleding te opwindend was.

“Als je een bobbel in mijn broek ziet, is je kleding te strak”, had Knight tegen zijn assistente gezegd. Nelson zegt dat ze tijdens haar werk steeds het normale uniform droeg, zo schrijft de Daily Mail.

De tandarts en zijn knappe assistente, beiden getrouwd, stuurden elkaar regelmatig sms-berichtjes, meestal over zaken als hun gezin en hun kinderen. Toen de vrouw van de tandarts daar achter kwam, eiste ze dat de assistente ontslagen zou worden.

Priester

Een plaatselijke priester die om advies was gevraagd, was het daar mee eens en vond dat de tandarts zijn gezin moest beschermen.

Nelson, die zegt nooit te hebben geflirt met haar baas, werd vervolgens ontslagen. Ze vocht het ontslag aan, maar de rechter geeft haar ex-baas nu gelijk.

Volgens de rechter mag een werkgever iemand ontslaan als er sprake is van een ‘onweerstaanbare aantrekkingskracht’, ook als verder helemaal niets onoorbaar heeft plaatsgevonden.

Serveerster

De advocaat van de tandarts is blij met de uitspraak en vindt dat de rechter opkomt voor de traditionele gezinswaarden. “Meneer Knight is een zeer gelovig man die zijn huwelijk wil beschermen”, zo zegt hij. “Gelukkig is de rechter het daar mee eens.”

De assistente is boos en voelt zich vernederd. Ze werkt nu zes avonden per week als serveerster.