AMSTERDAM - Het KLM Open verhuist in 2016 naar de nieuwe golfbaan The Dutch, ontworpen door de Schotse topgolfer Colin Montgomerie.

De baan bij het Gelderse dorp Spijk werd vorig jaar geopend en was de Nederlandse troef bij de (mislukte) poging om de organisatie van de Ryder Cup in 2018 binnen te halen.

''De keuze voor The Dutch is mede ingegeven door de mogelijkheden om het toernooi verder te laten groeien'', zei toernooidirecteur Daan Slooter.

''Wij zijn ervan overtuigd dat de baan in 2016 de verwachtingen zal overtreffen.'' Het KLM Open vindt de komende drie jaar op de Kennemer plaats. Dit jaar, in Hilversum, won de Zweed Peter Hanson.

Europese Tour

De KLM Open is tot en met 2018 verzekerd van een plek op de kalender van de Europese Tour. Hoofdsponsor KLM verlengde het bestaande contract daarvoor met drie jaar.

"Wij vinden met golf en het KLM Open een perfecte aansluiting bij veel van onze frequente klanten", aldus Harm Kreulen, directeur KLM Nederland.

"De golfsport past goed bij onze merkidentiteit en stelt ons bovendien in staat om jaarlijks een inmiddels zeer gewaardeerd relatiemarketingprogramma neer te zetten."

Met de keuze voor The Dutch wijkt de organisatie af van de traditie van de laatste tientallen jaren, toen het evenement altijd op de Kennemer, de Hilversumsche of de Noordwijkse plaatsvond. ''Het mag dan ook gerust een verrassende keuze worden genoemd'', zei Slooter.