AMSTERDAM - De Fisker Atlantic laat nog even op zich wachten. Het merk heeft de introductie van de Atlantic namelijk uitgesteld.

Volgens Automotive News heeft Fisker gisteren bekendgemaakt dat de Atlantic is uitgesteld tot 'eind 2014 of 2015'.

Dat is twee jaar later dan oorspronkelijk werd gezegd door de fabrikant. Fisker wil de Atlantic waarschijnlijk in Wilmington, Delaware gaan bouwen. Woordvoerder Roger Ormisher wilde dit echter nog niet bevestigen tegenover de media.

De Atlantic is een zeer belangrijke auto voor Fisker. Het is namelijk niet alleen zo dat deze kleinere auto voor een flink groter productievolume moet zorgen, het is ook nog eens zo dat het merk al z'n toekomstige auto's op het platform van deze Atlantic wil baseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een SUV en cross-overs.

Partners gezocht

Fisker heeft inmiddels 90 procent van de componenten voor de Atlantic af. Het merk is intensief binnen de auto-industrie op zoek om de nieuw ontwikkelde componenten aan andere fabrikanten te verkopen. Als dat lukt, dan kan het bedrijf namelijk de hoge ontwikkelingskosten gedeeltelijk terugverdienen.

Het rommelt de laatste tijd sowieso wat bij Fisker. Het bedrijf kreeg in april nog een flinke tegenslag te verwerken omdat de Amerikaanse overheid een lening van 529 miljoen dollar bevroor.

Verder stapte de CEO al na een half jaar op en tenslotte brandden er diverse Karma's in de Verenigde Staten af. Hierdoor stelde de National Highway Traffic Safety Administration een onderzoek in naar de veiligheid van de auto.