Film over autist Matthijs favoriet op NFF

UTRECHT - De documentaire De regels van Matthijs van Marc Schmidt is de Publiekslieveling in de categorie Documentaire tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. 

Dat bleek donderdag tijdens het Film Festival in Utrecht. De NCRV-documentaire dingt vrijdagavond mee naar een Gouden Kalf in de categorie Beste lange documentaire. De omroep zendt de documentaire maandagavond uit op Nederland 2.

In De regels van Matthijs filmt regisseur Marc Schmidt zijn jeugdvriend Matthijs, die als autist wanhopig orde in de chaos om hem heen probeert te scheppen. De film won eerder op het internationale documentairefestival Visions du Réel in Nyon de Grand Prix voor Internationale Beste lange documentaire.

Onder de indruk

De jury van het Zwitsers filmfestival was onder de indruk van de documentaire over de vriendschap tussen de filmmaker en zijn autistische vriend Matthijs. ''Met liefde en moed plaatst de filmmaker ons oog in oog met zijn jeugdvriend. Deze film overschrijdt de grens met de onbekende en mysterieuze wereld van autisme.''

Alles over het Nederlands Flm Festival in ons dossier

Lees meer over:
nff
Tip de redactie