AMSTERDAM - Opel heeft z’n succesnummer Astra een opfrisbeurt gegeven. De auto krijgt een nieuw front en er komt ook een nieuwe dieseltopper beschikbaar.

De Astra hatchback en Sports Tourer krijgen een meer geprononceerde onderste grille, die meer op die van de GTC-versies lijkt. De niet-GTC versies krijgen meer chroomelementen mee en LED-dagrijverlichting is standaard in combinatie met halogeen koplampen.

Er komen nieuwe wielen met een diameter van 18 of 19 inch beschikbaar. Binnenin bieden de vijfdeurs, Sports Tourer en sedan versies een sportiever interieur met nieuwe kleuren, bekledingsstoffen en sierstukken die glanzend gelakt zijn.

Bij de GTC is de OPC-versie de opvallendste toevoeging. Net als de 2.0 Biturbo CDTI turbodiesel. Met een vermogen van 195 pk en een maximumkoppel van 400 Nm is dit de sterkste diesel die er in een non-premium C-segmenter te krijgen is. Het blok komt beschikbaar in de hatchback, de Sports Tourer en de GTC.

Overboostfunctie

De 1.4 Turbo benzinemotor heeft nu een overboostfunctie gekregen. Hierdoor kan het blok tijdelijk 220 Nm in plaats van 200 Nm aan. Begin volgend jaar introduceert Opel bovendien z’n nieuwe, direct ingespoten 1,6-liter turbomotor. Die krijgt vermogens tot 200 pk tot z’n beschikking.

Opel introduceert daarnaast nieuwe veiligheidssystemen op de Astra. Zo is er de tweede generatie Opel Eye camera, een verbeterde verkeersbordenherkenning, Lane Departure Warning, Following Distance Indication en Forward Collision Alert.

Andere assistentiesystemen zijn een achteruitrijcamera, advanced park assist, side blind spot alert en adaptive cruise control.