AMSTERDAM - Griekse restaurants hebben steeds vaker te maken met Nederlanders die weigeren te betalen, 'omdat ze via Europa al hebben betaald'.

Dat meldt Missethoreca. Het argument dat Nederlanders gebruiken in de restaurants is dat ze al betaald zouden hebben via de Europese Unie.

Volgens Pavlos Kerasavopoulos, voorzitter van de Federatie van Griekse Gemeenschappen in Nederland, hebben Griekse restauranthouders het dankzij de financiële steun van de EU aan Griekenland in Nederland niet makkelijk.

''Ik heb serieus meer dan eens klachten gekregen dat Nederlanders in een Grieks restaurant zeggen dat ze de rekening niet willen voldoen omdat ze via de EU al hebben betaald'', vertelt Kerasavopoulos.

Kritiek op Griekenland

Kerasavopoulos vindt dat EU-landen die kritiek hebben op Griekenland zelf in de spiegel moeten kijken. "Nederland wist dat het met Griekenland bij het begin van de euro niet goed zat, maar dacht ook: hoe meer landen meedoen, hoe beter dat is voor de handel en export. Dan moet je niet achteraf zeuren."