AMSTERDAM - Het publieksdebuut van de Peugeot 208 vindt pas op de Autosalon van Genève plaats, maar wij konden gisteren al kennismaken met de auto.

De woordvoerder liet nog in het midden of er ook een snellere versie zou komen, maar deze spyshots lijken toch al een hint in de goede richting.

De 208 is onthuld met een scala aan zuinige motoren, maar de liefhebbers zitten natuurlijk op de potente versies te wachten.

Deze testauto met z’n matzwarte lak en dubbele uitlaten lijkt alvast een stap in de goede richting. Dit zou best wel eens de Féline-versie kunnen zijn, die waarschijnlijk een 156 pk sterke 1,6-liter onder de kap krijgt.

Topversie

Wij, en de andere liefhebbers van Peugeots GTI-erfgoed, hopen natuurlijk dat er boven deze Féline nog een GTI/RC komt. Peugeot heeft een prima motorisering voor zo’n auto liggen: de 200 pk versie van de 1.6 THP, die ook in de RCZ ligt.

Die sportieve topversie is er voorlopig nog niet, maar de Féline van deze foto’s verwachten we wel op redelijk korte termijn, waarschijnlijk nog voor het einde van het jaar. De basisversies staan eind april al bij de dealers.

Bekijk foto's van de Peugeot 208 in groot formaat