AMSTERDAM - Het is nog niet zeker dat Porsche komt met een model onder de Boxster. De Duitsers denken ook zonder dat model het doel van 200.000 auto’s in 2018 te kunnen halen.

Porsche twijfel of er een model onder de Boxster moet komen.

"Er is nog geen besluit genomen om die auto te gaan ontwikkelen," vertelt Porsche-baas Matthias Müller in de Duitse editie van de Financial Times. De auto zou in Duitsland rond de 40.000 euro moeten gaan kosten en de verwachting is dat er binnenkort een besluit valt.

Met de komst van de kleine Porsche zou het gemakkelijker mogelijk moeten zijn het gestelde doel van 200.000 auto’s per jaar in 2018 te kunnen halen. Op het moment verkoopt Porsche zo’n 100.000 auto’s per jaar.

Modelijn

"Dat doel kunnen we ook bereiken zonder zesde of zevende modellijn. Met producten als de nieuwe 911 en de compacte SUV Cajun, die in 2013 komt én blijvend succes op de groeimarkten bereiken we genoeg groei om tot 200.000 stuks te komen."

Voordat er een definitief besluit komt over de ‘instap’-Porsche, wil Müller eerst kijken hoe de auto in het programma past, of er ruimte is die te ontwikkelen en of er nog productiecapaciteit is. "Voor ons staan de winstgevendheid en het behoud van werkgelegenheid op de eerste plaats."