AMSTERDAM - Chevrolet start binnenkort met de plug in-hybride Volt. Maar een volledig elektrische auto laat ook niet meer lang op zich wachten. In 2013 is er de Spark EV. Die komt wellicht ook naar Nederland.

Chevrolet komt in 2013 met de Spark EV. Die wordt in gelimiteerde aantallen gemaakt en is in de eerste plaats bedoeld voor de gebieden in de VS met een sterk groen gevoel, zoals Californië.

Ook andere andere markten rond de wereld staan op de nominatie voor de Spark EV. “Het zal me niets verbazen als je ‘m ook hier gaat zien. We hebben zeker interesse,” aldus de woordvoerder van de Nederlandse importeur op het nieuws.

Korte afstanden

“De Spark EV is bedoeld voor mensen in stedelijke gebieden die een rijpatroon hebben met korte afstanden,” aldus Jim Federico, die bij GM verantwoordelijk is voor elektrische auto’s. Met de Spark EV zijn de afgelopen tijd praktijkproeven gedaan in Sjanghai, Korea en India.

De lithium ion-batterijen van de Spark worden geleverd door 123 Systems. In een later stadium kondigt Chevrolet details aan over de actieradius, productieaantallen, de prijs en de uitverkoren markten.