AMSTERDAM - De Volkswagen Up is inmiddels officieel opgedoken op klinische studiofoto’s, maar in het echt hadden we ‘m nog niet gezien. Hier zien we hoe Volkswagen in Oostenrijk het laadvermogen van de kleine test.

Volkswagen laat bij de introductie van de Up niets aan het toeval over. Logisch, want de Fox kreeg nooit echt voet aan de grond aan de onderkant van de markt en in Wolfsburg willen ze niet nog eens in de middenmoot van het A-segment opereren.

De in Europa ontwikkelde Up gaat het opnemen tegen verkoopkanonnen als de Fiat Panda en Toyota Aygo/Peugeot 107/Citroën C1.

CO2

De motorisering in dit prototype is waarschijnlijk een 1,0-liter driecilinder benzinemotor. Dat is namelijk het enige blok dat leverbaar is bij de introductie.

De vermogens zijn 60 of 75 pk. Later volgt er ook nog een driecilinder die op aardgas en biogas loopt. Die belooft de laagste CO2-uitstoot voor een auto zonder elektromotor te krijgen.

De Volkswagen Up beleeft z’n publieksdebuut op de IAA in Frankfurt. Begin 2012 verschijnt de compacte Volkswagen bij de Nederlandse dealers.