AMSTERDAM - De Toyota Prius-familie krijgt uitbreiding: de Prius Plug-in Hybrid. Op de IAA in Frankfurt debuteert deze plug-in hybride.

Toyota noemt de Prius Plug-in Hybrid de eerste plug-in hybride voor massaproductie, daarbij even voorbijgaand aan het feit dat de Opel Ampera en Chevrolet Volt al gewoon te koop zijn.

De eerste of niet, het gemiddeld verbruik van de Prius Plug-in Hybrid is 2,2 l/100 km, wat gelijkstaat aan een CO2-uitstoot van 49 g/km. Als het accupakket leeg is, neemt de 1,8-liter Full Hybrid aandrijflijn het over. Het kentekengewicht blijft onder 1.400 kilogram.

Testen

Toyota heeft wereldwijd een vloot van 600 auto’s ingezet voor het testen van het Plug-in platform. Elf van die auto’s bevinden zich in Nederland. In totaal heeft Toyota wereldwijd 200 miljard testkilometers afgelegd met deze techniek.

Toyota zal op een later tijdstip meer informatie prijsgeven over de auto, waaronder leaseprijs, actieradius en introductiedatum. Op 15 september kan het grote publiek op de IAA in Frankfurt kennismaken met de zuinigste Prius tot nu toe.