AMSTERDAM - Toyota geeft nog maar heel summier informatie vrij over de nieuwe Yaris. Op het internet dendert de trein echter hard door. Dit zijn de eerste beelden van de driedeurs.

De derde generatie Toyota Yaris staat al in oktober bij de dealers. Wij zien ‘m pas voor het eerst op de IAA in Frankfurt, die in september wordt gehouden.

De driedeurs versie is volgende maand al te zien op de autobeurs in Melbourne. De Nederlandse importeur geeft aan dat de driedeurs gelijktijdig met de vijfdeurs op de markt komt.

De auto op de foto is voorzien van een Style-pakket, vandaar dus zijn krijgshaftige uiterlijk met onder meer grotere wielen en donker getinte ramen. Het is nog niet bekend of dit Style-pakket ook bij ons leverbaar wordt. Ook lijkt het onwaarschijnlijk dat er ooit een extra potente versie van de Yaris op de markt komt.

Overeenkomst

In elk geval kunnen we melden dat de motorisering van de nieuwe generatie Yaris overeenkomst met die van de huidige. Dat betekent een 1,0-liter met 69 pk en een 1,3-liter met 99 pk. Verder is er een 1,4-liter diesel met 90 pk en kunnen we in de loop van volgend jaar de hybride-versie tegemoet zien.