AMSTERDAM - De opgefokte Porsches Cayenne vliegen ons om de oren, maar tuners doen het wat rustiger aan met de technisch verwante Volkswagen Touareg.

Hofele Design is een van de bedrijven die wel tuningspotentieel in de Touareg zien.

Hofele komt namelijk op de proppen met de Royal GT 470, een creatie die heel wat bescheidener oogt dan de monsterlijke Cayennes die we de afgelopen tijd voorbij zagen komen. De Duitse tuner heeft de SUV flink aangepast.

Diffusor

De aanpassingen bestaan uit een nieuwe voorzijde met geïntegreerde ledjes, uitgebouwde wielkasten en een andere motorkap. Aan de zijkant biedt Hofele lichtmetaal aan waarvan de diameter uiteenloopt van 20 tot 22 inch.

Aan de achterzijde is er een diffusor, die geflankeerd wordt door vier uitlaatpijpen. Er zijn daarvoor twee designs beschikbaar.

Turbodiesel

Ook pakt Hofele de drieliter turbodiesel aan. Het vermogen stijgt van 240 naar 275 pk en het koppel neemt toe van 500 naar 580 Nm.

Daardoor sprint de auto in 6,9 seconden naar 100 km/h. De topsnelheid is 229 km/h. De bestuurder kan met een druk op de knop de Touareg bij snelheden tot 80 km/h met 40 millimeter verlagen.

Binnenin biedt de tuner twotone leder (zwart-wit). Hofele gebruikt dit voor de stoelen, de deurpanelen en de armsteunen. Om het pakket af te maken, zijn er ook nog aluminium accenten.