AMSTERDAM - Aston Martin heeft moeite de vierdeurs Rapide aan de man te brengen. De productie van het nieuwe model wordt flink teruggeschroefd.

Aston Martin bouwt voortaan nog maar 25 Rapides per week.

Daarmee komt de jaarproductie op 1.250 auto’s. Flink minder dan de tweeduizend stuks die werden gecalculeerd toen de auto in ontwikkeling was. Dat weet het Engelse Autocar te melden.

Het nieuws komt vlak na de aankondiging van Aston Martin dat de productie van het model wordt weggehaald bij Magna Steyr in Oostenrijk en wordt overgebracht naar de thuisbasis in het Engelse Gaydon.

Volgens de officiële lezing was dat omdat de eigen vestiging inmiddels gemakkelijker verschillende modellen kan bouwen.

Crisis

Het contract met de Oostenrijkers eindigde eigenlijk pas na acht jaar. Nu wordt dat dus zes jaar eerder al ontbonden. Volgens bronnen van Autocar kost het Aston Martin 10 miljoen pond om het contract af te kopen.

Tijdens de ontwikkeling van de Rapide was er nog geen sprake van een financiële crisis. Die heeft het merk de afgelopen jaren hard geraakt. De verkopen liggen op het moment nog maar op de helft van voor september 2008. Tijdens de planning van de vierdeurs, was de capaciteit van de fabriek in Gaydon volledig benut.