AMSTERDAM - Jaguar voegt na de XKR-S ook een cabriolet toe aan de XK-serie.

Hij ziet er misschien nog een beetje clownesk uit met zijn rode carrosserie en blauwe bumper, maar dit zijn wel de allereerste foto’s van de Jaguar XKR-S.

De coupéversie daarvan werd eerder dit jaar getoond en werd beschouwd als het klapstuk en het eindschot van de sportauto van Jaguar.

Zelfde recept

Nu blijkt dat de Britten dus ook de open versie voorbereiden. Die wordt gemaakt volgens het zelfde recept als de dichte XKR-S: een V8 550 pk die de auto rond de vier seconden van 0 naar 100 km/u brengt.

De topsnelheid is begrensd op 300 km/u – tenminste, dat is bij de coupé het geval. Jaguar zal waarschijnlijk bij het open model geen verdere compromissen doen.

Lichter

Toch is het ontwikkelen van een XKR-S niet zomaar een kwestie van de motor opvoeren. De auto is namelijk ook lichter van gewicht dan de normale XKR, de auto heeft aerodynamische aanpassingen en de besturing en vering zijn aangepast.

De snelste XK gooit dan ook zijn imago van comfortabele GT overboord: dit is een harde sportauto.

IAA

Wanneer Jaguar de open XKR-S klaar heef is nog onduidelijk. Waarschijnlijk vormt de IAA in Frankfurt, komende september een mooi moment voor Jaguar om de auto aan de wereld te tonen.

Dan kan het voertuig in 2012 in aan de klanten worden geleverd. Maar alles hangt af van de voortgang van dit werk waar onze fotograaf getuige van was.