AMSTERDAM - Het hing al langer in de lucht en nu is het definitief: Mahindra heeft een meerderheidsbelang in SsangYong genomen.

Dit heeft Mahindra, de Indiase fabrikant van terreinauto’s en bedrijfsauto’s, vandaag officieel bevestigd.

Door het meerderheidsbelang van Mahindra staat SsangYong niet langer onder curatele. In augustus vorig jaar werd de Indiase fabrikant de voorkeursbieder van SsangYong.

Om de samenwerking met de nieuwe aanwinst optimaal te laten verlopen, heeft Mahindra een speciale ‘Synergieraad’ in het leven geroepen.

Synergieraad

Deze bestaat uit senior managers van Mahindra en SsangYong. De Synergieraad gaat de synergie tussen beide merken uitdiepen en concretiseren.

De Raad zal op verschillende aspecten focussen, zoals wereldwijde aankoop, de ontwikkeling van nieuwe voertuigen en commerciële strategieën om internationale markten aan te boren.

Prioriteiten

Behalve deze synergie heeft Mahindra nog vier prioriteiten voor SsangYong geformuleerd: de eerste is het versterken van het modellenpalet.

Verder wil het Indiase merk flink investeren in de Koreaanse fabrikant en zodoende de financiële stabiliteit garanderen. De laatste prioriteit is het verbeteren van de human resources.