De voor ons meest relevante Opel op de Autosalon van Genève mag dan misschien de Zafira Tourer Concept zijn, het merk neemt nog een wereldprimeur mee: de productieversie van de Opel Ampera.

De productieversie van de Ampera, zoals die in Genève te zien is, wijkt maar weinig af van de concept-cars. Opel had bij de ontwikkeling van de auto dezelfde doelstellingen als met de prototypes (foto 2 en 3). Ook de designers wijzigden maar weinig aan het ontwerp van de auto.

De plug-in hybride kan de eerste 40 tot 80 kilometer (afhankelijk van de omstandigheden) elektrisch rijden. De kracht komt van een pakket lithium-ion-accu’s. Daarna springt een benzinemotor bij. Als die ook z’n werk doet, is de actieradius 500 kilometer.

Het vermogen van de elektromotor is 150 pk. De sprint naar 100 km/h duurt negen seconden en de topsnelheid is 161 km/h. Volledig opladen via een 230V-stopcontact duurt vier uur. De eerste exemplaren van de Opel Ampera worden eind dit jaar geleverd. De Nederlandse prijs van de Opel Ampera is al bekend: 44.500 euro.