Audi voegt de 185 pk sterke 1,4-liter TFSI toe aan het programma. Die geldt voorlopig als de topper van de reeks. De prijs van die uitvoering is inmiddels bekend.

De levering van de Audi A1 met zijn 185 pk sterke 1,4-liter TFSI start binnenkort. Aan de voorlopige topper van de reeks hangt een prijskaartje van 29.400 euro. Hij heeft standaard zaken als een sportonderstel, halfautomatische airco en een een S-line interieurpakket.

Wie 1.995 euro bijbetaalt, krijgt het Pro Line Business-pakket waartoe onder meer metalliclak, een opbergpakket, een driespaaks multifunctioneel sportstuur, verwarmbare buitenspiegels, een navigatiepakket, een zogeheten ‘radio concert’ en een middenarmsteun.

Topsnelheid

De topsnelheid van de voorwielaandrijver is 227 km/u en de sprint van 0 naar 100 km/u gaat in 6,9 seconden. De motor is gekoppeld aan de zeventraps automaat die bij Audi S-tronic heet.

Het opgegeven verbruik is 5,9 liter op 100 km en dat is goed voor een uitstoot van 139 gram CO2 per kilometer. Daarmee valt hij op het nippertje binnen de 20 procent bijtellingsklasse.