AMSTERDAM - Het komische gezelschap Jiskefet komt volgend jaar met Goeiesmorgens De Musical. Dat heeft een woordvoerder van het driemanschap maandag gemeld.

Hoofdpersonen Jos, Edgar en Storm staan begin april vijf avonden in de Heineken Musical Hall.

Goeiesmorgens De Musical sluit aan op de Heb je nog geneukt-tour, waarmee de drie mannen van Jiskefet eerder dit jaar in de HMH stonden.

In de vorige voorstelling stonden de Lullo’s centraal, net als de kantoormannen van Debiteuren/Crediteuren typetjes waarmee acteurs Michiel Romeyn, Kees Prins en Herman Koch op televisie veel succes oogstten.

Beroemde uitspraak

Ook in Goeiesmorgens De Musical, verwijzend naar een beroemde uitspraak uit de Jiskefet-filmpjes, maken bekende alter ego’s van de drie acteurs hun opwachting. Daarnaast maken ze enkele nieuwe filmpjes rond Jos, Edgar en Storm die tijdens de voorstelling worden vertoond.

Debiteuren/Crediteuren was een reeks van zestien filmpjes die in 1995 en 1996 deel uitmaakte van het succesvolle programma Jiskefet. In de korte sketches volgt de kijker de besognes van drie collega’s op een financiële administratie. De reeks werd vooral erg populair bij de kantoortypes die met de filmpjes werden gepersifleerd.

Juffrouw Jannie

Annet Malherbe, die in de serie secretaresse Juffrouw Jannie speelde, doet overigens niet mee aan de musical. Het is nog niet duidelijk of andere acteurs naast het driemanschap van Jiskefet in de voorstelling te zien zijn.

De kaartverkoop gaat woensdag van start.