AMSTERDAM – Een op de vijf managers vindt een laag decolleté op het werk de grootste fout die een vrouwelijke werknemer kan maken. Dit blijkt uit onderzoek onder 3000 werkgevers en werknemers, gehouden in opdracht van de Britse topondernemer Peter Jones.

Vrouwen die te veel decolleté laten zien op kantoor, saboteren hun carrière en zouden zelfs hun baan erdoor kunnen verliezen, zo blijkt uit het onderzoek.

Hoewel veel mensen denken dat dit soort vrouwelijke 'trucjes' goed werken, blijkt het tegenovergestelde. Een op de vijf bazen zegt ooit een werknemer ontslagen te hebben omdat deze zich niet 'adequaat' kleedde.

De helft van de bazen zegt om dezelfde reden werknemers over te hebben geslagen bij promotie of loonsverhoging.

Carrière

Uit het onderzoek blijkt dat de meeste bazen een kandidaat zouden afwijzen als hij of zij zich bij het sollicitatiegesprek slecht kleedt.

80 procent van de respondenten zegt dat de manier waarop mensen zich kleden op het werk, effect heeft op hun carrière.

Modemissers

De grootste modemissers op het werk volgens werkgevers zijn sportschoenen, ongestreken overhemden en slippers.

Southampton blijkt de slechtst geklede stad van Groot-Brittannië. Wolverhampton werd uitgeroepen tot de stad met de best geklede werknemers.

Stijlvol

“Ik weet door mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven dat als mensen er stijlvol uitzien, zij zich ook zo voelen en daardoor meer bereiken, zowel qua productiviteit als in loopbaanontwikkeling”, aldus Jones tegen de Daily Mail.