Porsche doet op het moment goede zaken met de Panamera. Volgend jaar wordt het assortiment van de vierdeurs flink uitgebreid. Er staat niet alleen een hybride op het plan, ook een diesel komt al vlug.

De kersverse Porsche CEO Matthias Müller vertelt in het Duitse Westfalen Blatt dat de dieselversie van de Porsche Panamera voor de tweede helft van het volgende jaar op de planning staat. Dan komt hij naast de hybride-uitvoering van de vierdeurs limousine.

Verder bevestigt hij nogmaals dat er een kleine SUV onder de Cayenne komt. Waarschijnlijk wordt die technisch gestoeld op de Audi Q5. Als typeaanduiding doet voor die auto de naam Cajun de ronde.

Müller geeft aan dat die werktitel inmiddels aardig is ingeburgerd en dat nu wordt onderzoek of de naam nog vrij is. Over enige maanden belooft hij meer nieuws over dit nieuwe model.

China

Op het moment doet Porsche vooral goede zaken met de Cayenne en de Panamera. Beide modellen slaan vooral in China goed aan, waar de sportwagenmarkt een stuk kleiner is.

Ten opzichte van vorig jaar is de productie van de Cayenne verdubbeld. Ook de verkoop van de Panamera verdubbelde ten opzichte van vorig jaar, toen de auto net op de markt was.

Belevingswereld

Om de sportwagens van het merk wat meer in de aandacht te zetten in China wordt binnenkort in Sjanghai en Peking gestart met klantenevenementen waarbij de Chinezen kunnen kennismaken met de belevingswereld rond dit segment.