AMSTERDAM - Cher heeft een boekje opengedaan over haar leven als sterrenverslindster. De 64-jarige zangeres geeft toe onder meer een verhouding te hebben gehad met Tom Cruise.

Cher was te gast bij de Late Show van David Letterman, die het tijd vond duidelijkheid te scheppen over haar veroveringen. "Roep maar wat je wil terwijl we deze lijst afwerken", zei de presentator.

Bij de namen van acteurs Warren Beatty en Tom Cruise kon de zangeres een volmondig 'ja' antwoorden.

De actrice en zangeres liet weten graag hetzelfde antwoord te kunnen geven bij Marlon Brando. "We zijn gewoon een tijdje met elkaar omgegaan. Maar ik wou dat hij op de lijst stond." Hetzelfde zei Cher over Elvis Presley. "We hebben nooit wat gedaan, ik was te zenuwachtig."

Lange tong

Bij de naam van Kiss-bassist Gene Simmons, die bekend staat vanwege zijn lange tong, lachte de zangeres breed en instemmend. Ook Eric Clapton staat op de lijst veroveringen. "Maar er zijn er nog veel meer."

Toch zegt de zangeres dat ze niet de ergste was. "Iedereen was veel vrijer dan ik. Al mijn vriendinnen. Daar was het ook de tijd voor."

Cher was vanaf haar 16e tot haar 29e getrouwd met haar muzikale partner Sonny Bono. Later had ze relaties met onder anderen muzikant Gregg Allman, acteur Val Kilmer en Bon Jovi-gitarist Richie Sambora.