Kia is het B-segment volledig aan het afdekken. De afgelopen anderhalf jaar deed het dat met de Soul en de Venga, nu is het de beurt aan een nieuwe hatchback, die wederom luistert naar de naam Rio. Hier rijdt de gecamoufleerde versie, het productiemodel debuteert in maart 2011 op de Salon van Genève.

2011 wordt voor Kia het jaar van het A- en het B-segment. Want naast deze Rio verschijnt er ook een geheel nieuwe Picanto.

Beide modellen zullen qua neus sterk op elkaar lijken. In mei 2010 konden we beide compacte Kia’s bij het R&D-center van het merk in Zuid-Korea bekijken. De neus lijkt enigszins op die van de nieuwe Sportage, bumpers met grote zwarte luchtinlaten moeten de Picanto en de Rio een stoer aanzien geven.

De Rio deelt het platform en de aandrijflijnen met de Hyundai i20. Dat betekent dat het motorengamma aftrapt met een 1.25 viercilinder van 78 pk. Verder zijn er een 1.4 met

Driecilinder

100 pk en een 1.6 met 126 pk, motoren die we kennen van de Venga en de Soul.

Echt interessant wordt het in 2013. Dan verschijnt een nieuwe 1.0 driecilinder. Die levert 69 pk, 80 pk en met turbo zelfs 110 pk. Voor de lichtste versie belooft Kia een CO2-uitstoot van 99 gram per kilometer. Tot die tijd wordt mogelijk met de ISG-start-/stoptechniek het verbruik van de 78 pk sterke viercilinder gedrukt.