AMSTERDAM - Emma Watson is verdrietig over het einde van de Harry Potter-films, maar tegelijkertijd ook opgelucht. De 20-jarige actrice gaf 'meer dan de helft van haar leven' gestalte aan Hermione Granger. Watson is nu toe aan verandering.

"Het is heel raar. Het zijn allerlei emoties door elkaar. Ik ben zo trots op deze film, ik kan niet wachten tot hij uitkomt", zei Watson op de rode loper bij de première van de voorlaatste Harry Potter-film. "En aan de andere kant denk ik: ik wil niet dat het over is."

Watson werd tien jaar geleden gecast voor de rol van tovenaarsleerling Hermione. "Het is meer dan de helft van mijn leven. Ik moet nu uitzoeken wat mijn leven na Harry Potter inhoudt", zei de actrice.

"Het is spannend. Ik moet nog twee jaar studeren en er liggen een paar projecten in het verschiet. Ik ga door met het maken van goede films."

Lange haren

Na de laatste opnames van Harry Potter and the Deadly Hallows knipte Watson haar lange haren rigoureus af. "Ik had wel een verandering nodig. Ik doe het al tien jaar en wil me nu als Emma voelen en niet meer als Hermione."

"Het is dubbel. Aan de ene kant voel ik me heel erg verdrietig en aan de andere kant ben ik opgelucht."

Première Harry Potter