Het is nog maar een paar nachtjes slapen voor Audi de Q5 Hybrid onthult, maar in Rusland zeggen ze nu al de specificaties van de auto te hebben.

Een Russische site meldt dat de aandrijflijn van de Q5 Hybrid bestaat uit een 2.0 TFSI motor (211 pk) en een elektromotor van 45 pk.

Het gecombineerde vermogen is 240 pk, het maximumkoppel van de aandrijflijn is 480 Nm. De sprint naar 100 kilometer per uur zou hierdoor 7,1 seconden kosten, en de topsnelheid zou op 222 km/h uitkomen.

De hybride Q5 zou bij snelheden tot 100 km/h volledig elektrisch kunnen rijden, maar de actieradius voor die modus bedraagt slechts drie kilometer. Een batterij-indicator en een afbeelding op het infodisplay tonen de stand van zaken in de aandrijflijn.

Kofferbak

De auto beschikt over een pakket lithium-ion accu’s in de kofferbak. Dit heeft uiteraard z’n weerslag op de inhoud van het bagageruim: deze daalt van 540 naar 480 liter, aldus de Russen.

De Q5 Hybrid wordt de eerste hybride Audi die in productie gaat. Het publieksdebuut vindt plaats op de LA Auto Show, die later deze maand plaatsvindt. De marktintroductie volgt in 2011. Later deze week volgt het officiële beeldmateriaal en de informatie van Audi zelf.