Zaterdag 25 juni 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Overlijdensrisicoverzekering fors goedkoper

AMSTERDAM – De premies van overlijdensrisicoverzekeringen zijn over de afgelopen vijf jaar gemiddeld met 40 procent gedaald. Dat blijkt vrijdag uit onderzoek van vergelijkingssite Independer.nl.
Door: NUzakelijk

Bij Reaal Verzekeringen is de premie zelfs met 72 procent teruggeschroefd. Ook Delta Lloyd en Aegon komen met dalingen van respectievelijk 45 en 57 procent boven het gemiddelde uit.

De lagere premies gelden alleen voor nieuwe klanten. De meeste verzekeraars laten bestaande klanten niet profiteren van de verlaagde tarieven, met uitzondering van GoedIdee, Loyalis en Dela.

Besparen

Vooral voor consumenten die tot vijf jaar geleden een overlijdensrisicoverzekering hebben afgesloten, zijn de lagere premies interessant volgens de vergelijkingssite. Zij kunnen over de resterende looptijd vaak tienduizenden euro’s besparen als ze overstappen.

Een overlijdensrisicoverzekering is een vorm van levensverzekering en keert een vooraf afgesproken bedrag aan de nabestaanden uit als de verzekerde voor een bepaalde datum overlijdt.

Aanbevolen artikelen