Hoe de GranTurismo MC Stradale eruit ziet, was al bekend. Nu is ook duidelijk hoe hard-ie kan: van nul naar honderd in 4,6 seconde en ’n top van meer dan 300 km/h!

Maserati leidt de GranTurismo MC Stradale direct af van de racewagens die strijden in het GT4-klassement en de Trofeo GranTurismo MC. De straatversie heeft de bekende 4,7-liter V8 in z’n neus die voor de gelegenheid tien pk meer levert dan de GranTurismo S, waardoor het totaal uit komt op een smakelijke 450 pk.

Het koppel steeg bovendien met 20 Nm. Maserati laat de vette, uitgeklede GranTurismo zo snel accelereren door een anders afgestelde versnellingsbak. De automatische transaxle transmissie is opgewaardeerd en verwisselt nu in minder dan 60 milliseconde van verzet.

Lichter

Belangrijker is echter dat Maserati de GranTurismo MC Stradale 120 kilo lichter wist te krijgen in vergelijking met een standaard S. De weegschaal wijst nu 1.770 kilogram aan, terwijl de gewichtsverdeling over de voor- (48%) en achteras (52%) nagenoeg ideaal is. Om die gewichtsbesparing voor elkaar te krijgen moesten onder meer de achterstoelen eraan geloven, waardoor de MC Stradale de eerste tweepersoons Maserati is sinds de meesterlijke MC12.

Daarnaast heeft de auto nieuwe carbonkeramische remmen van Brembo aan boord, speciaal ontwikkelde Pirelli-banden, lichtgewicht delen in de ophanging en extra lichte koolstofvezel racekuipen. Aan de buitenzijde herken je de straatversie aan andere bumpers, een splitter, ‘n gewijzigde motorkap, bredere spatborden en dikkere uitlaten.

Optioneel kun je je eigen MC Stradale laten voorzien van vierpuntsgordels en een rolkooi. In februari 2011 worden de eerste exemplaren afgeleverd.