De grote primeur van Honda op de Autosalon van Parijs is de Jazz Hybrid. We wisten al hoe de auto eruit zag, maar nu hebben we het antwoord op de belangrijkste vraag: wat stoot-ie uit?

De Nederlandse Honda-importeur zal uitermate tevreden zijn met de komst van de Jazz Hybrid. De auto verbruikt 4,4 liter benzine per 100 kilometer en stoot 104 gram CO2 per kilometer uit.

Dat is minder dan 110 g/km (de grens voor benzineauto’s), dus de auto valt in de bijtellingscategorie van 14 procent. Particuliere kopers hoeven geen bpm af te dragen en hoeven ook geen motorrijtuigenbelasting te betalen.

De IMA-hybridemotor en de bijhorende regeleenheid zijn dezelfde als in de Insight en de CR-Z. Net als de Insight heeft de Jazz de beschikking over een 1,3-liter benzinemotor.

Interieur

Bij het verwerken van de hybridetechniek in de Jazz Hybrid is Honda erin geslaagd de volledige interieurruimte te behouden. De vloer van de bagageruimte zit op exact dezelfde hoogte als die in de huidige Jazz.

Het IMA-accupakket en de regeleenheid zijn verwerkt in de ruimte onder de kofferruimte, zodat de standaard beschikbare laadruimte van driehonderd liter beschikbaar is. Ook kunnen de Magic Seats op dezelfde wijze worden weggeklapt als in de huidige Jazz. Ze zijn geheel vlak neerklapbaar waardoor een laadruimte van 831 liter ontstaat.

Honda presenteert de Jazz Hybrid op de Autosalon van Parijs. De verkoop in een aantal geselecteerde Europese landen start begin 2011. Prijzen zijn nog niet bekend.