De elektrificatie van bestaande auto’s is momenteel een hot item. Recentelijk konden we kennis maken met de Auris Hybrid van Toyota, nu is grote concurrent Honda aan de beurt met de Jazz Hybrid.

Op de autosalon van Parijs kunnen we kennis gaan maken met de nieuwe Jazz Hybrid, die afgezien van z’n hybride aandrijflijn sterk lijkt op z’n gewone broertjes. Andere lichtunits, wat extra chroom in de grille en achterop en een nieuwe achterbumper zorgen voor uiterlijke onderscheiding.

Binnenin vinden we blauwe verlichting en een donkerder dashboard voor een exclusievere beleving. Wel belooft Honda dat de veelzijdigheid van het interieur intact blijft, inclusief de onvolprezen Magic Seats.

Elektromotor

Net als de Insight krijgt de Jazz hybrid een 1,3-liter viercilinder onder de kap, geassisteerd door een elektromotor. Voor de krachtoverbrenging zorgt een Continu Variabele Transmissie. Over de precieze specificaties houdt Honda nog even de lippen op elkaar, maar ga er maar vanuit dat de 88 pk en 121 Nm van de Insight een redelijke indicatie zijn.

Ook over de verbruikscijfers doet Honda nog even geheimzinnig maar belooft wel dat de Jazz vergelijkbare cijfers zal laten noteren als de Insight, dus met een beetje mazzel hebben we er straks weer een wegenbelastingvrij model bij.

Dan moeten de regels natuurlijk niet veranderd worden, want de Jazz kunnen we pas begin 2011 in de showroom verwelkomen. Wat voor bedrag Honda dan voor z'n nieuwste hybridetroef gaat vragen is op dit moment nog niet bekend.