Porsche draagt z’n intenties met groene aandrijflijnen steeds meer uit. Eerst waren er de 918 Spyder en de 911 GT3 R Hybrid raceauto, nu blijkt ook de Boxster niet veilig voor Porsche’s groene ambities.

Porsche heeft op dit moment drie Boxsters met een volledig elektrische aandrijflijn rondrijden.

De ingenieurs testen met deze auto’s nieuwe onderdelen voor een dergelijke aandrijflijn en de accutechnologie. Het merk uit Zuffenhausen wil uitvinden wat voor infrastructuur er moet zijn voor z’n elektroauto’s.

Michael Macht, CEO van Porsche: “In de toekomst komen we zeker met een volledig elektrische sportauto. Maar we brengen zo’n auto pas als hij aan onze merkwaarden voldoet.”

Verbruik

De 918 Spyder, die Porsche als verrassing meenam naar Genève, is een voorproefje van wat er mogelijk is met Porsches groene aandrijflijn.

Het gemiddeld verbruik van deze supersportwagen is 3,0 liter per 100 kilometer en de CO2-uitstoot is 70 gram per kilometer. Dat is ongekend voor een auto met 600 pk en een rondetijd van minder dan 7:30 minuten op de Nordschleife.

Elektromotoren

De 911 GT3 R Hybrid reed onlangs mee in de 24-uursrace op die zelfde Nordschleife en wist deze bijna op z’n naam te schrijven. Deze geavanceerde 911 koppelt twee elektromotoren met een vermogen van 60 pk aan een verbrandingsmotor van 480 pk.