Lotus wil in de toekomst gaan meetellen met de grote jongens onder de sportautobouwers. Daarom worden er vlug nieuwe modellen ontwikkeld. Het offensief start op de Autosalon van Parijs, waar we vier (4!) conceptcars verwachten.

Lotus heeft, onder de nieuwe leiding van Dany Bahar, onstuimige groeiplannen. Het kleine merk wil binnenkort uitgroeien tot een sportauto van formaat en het merken als Porsche, Ferrari en Lamborghini moeilijk gaan maken.

En vlak ook McLaren niet uit – dit eveneens Engelse merk, loopt met de zelfde ambities rond.

Lotus heeft op de Autosalon van Parijs spektakel beloofd. Onze collega’s van het Britse AutoExpress hebben hun vinger achter de plannen gekregen en melden dat er liefst vier concept cars op de Franse najaarsbeurs worden getoond.

Studiemodel

Het betreft een studiemodel van de opvolger van de Esprit, die moet gaan opereren in de klasse van de 911, Gallardo, 458 Italia en de McLaren MP4-12C. Verder worden in Parijs nog twee nieuwe GT’s met een voorin geplaatste motor getoond en een nieuwe roadster.

Verder heeft Lotus aangekondigd dat, in het kader van de groeiambities, in juli 2012 alle contracten van de Europese Lotus-dealers worden opgezegd.

Daarna wordt een nieuw netwerk opgezet. Het is daarmee niet gezegd dat alle huidige Lotus-dealers zullen verdwijnen, want die mogen evengoed een nieuw contract aanvragen.