AMSTERDAM – Hoge hakken blijken voor dames de kortste weg naar een loonsverhoging. Lange vrouwen zouden althans meer verdienen dan hun compactere collega’s, zo blijkt dinsdag uit een Britse rondvraag. 

Vrouwen die langer zijn dan 1 meter 76 verdienen tot twee keer vaker 48.000 euro per jaar of meer. Omgerekend komt dit op jaarbasis neer op een gemiddeld verschil van ruim 8300 euro met hun kortere equivalenten, zo tekende de Daily Mail op uit het onderzoek.

Voor de uitspraken werden bijna 1500 vrouwen onderworpen aan een 16-tal vragen over onder meer hun lengte en hun loonstrook. Hieruit bleek dat 20 procent van de deelneemster die aangaven in de categorie 'lang' thuis te horen, 48.000 euro per jaar of meer verdient. Zijn dames korter dan 1 meter 76 dan is de kans dat ze dit bedrag opstrijken, de helft kleiner.

Autoriteit

Daar komt bij dat een vijfde van de lange vrouwen haar lengte ziet als 'iets wat kracht en autoriteit uitstraalt'. Bij de kortere dames was dit één op de twintig.

"Het toont aan dat lange mensen consistent succesvoller zijn op het werk", bevestigt auteur Arianne Cohen, die een boek over het onderwerp schreef. "Bovendien verdienen ze niet alleen meer, ze bekleden ook vaker leidinggevende functies."