Audi wil op termijn de grootste premiumfabrikant ter wereld worden. De uitbreiding van het gamma met nieuwe modelreeksen moet daar bij helpen. Een van die nieuwe modellen is de nieuwe A7, die door één van onze fotografen gespot is.

Helaas heeft Audi de auto nog flink gecamoufleerd, maar de carrosserievorm is al duidelijk zichtbaar. Bovendien gaf de Audi Sportback Concept vorig jaar op de NAIAS in Detroit al aan hoe de A7 eruit komt te zien.

De auto wordt een sportief model dat –zoals de naam al aangeeft- tussen de A6 en A8 in het gamma komt. Audi mikt met de A7 op de mensen die iets exclusievers willen dan een A6, maar de A8 te statig vinden.

We hebben al een testauto gezien met een beweegbare achterspoiler, en het lijkt er sterk op dat die ook het productiestadium haalt. De A7 profiteert van de nieuwste motoren.

Basismotor

Waarschijnlijk wordt de 3,0-liter V6 TFSI met compressor (290 of 333 pk) de basismotor, gevolgd door een 4.2 FSI met 372 pk. De topper wordt een RS7 met ongeveer 550 pk. Die komt echter pas na enige tijd het gamma versterken.

Voor de zuinigheidsfreaks zijn er V6 TDI met 240 pk en een 4.2 TDI met 350 pk en 800 Nm. En op termijn verwachten we ook een hybrideversie, maar net als bij de RS7 zijn we alweer een aardig stuk in het nieuwe decennium voor we die auto in de showrooms zien.

De Audi A7 komt in 2011 op de markt. Dit jaar kunnen we in augustus op de Autoshow van Moskou al kennismaken met de definitieve auto. De nieuweling gaat het vooral opnemen tegen de volgende generatie van de Mercedes CLS.