AMSTERDAM – De firma Proactol Ltd zoekt een nieuwe medewerker voor een zeer eenvoudige doch goedbetaalde baan.

De ideale kandidaat voor de functie hoeft alleen maar over een sterke eetlust te beschikken. Het enige dat namelijk van de persoon verwacht wordt, is dat hij naast zijn gewone eten dagelijks 400 calorieën extra aan vet voedsel tot zich neemt. Proactol Ltd doet alvast suggesties in de richting van McDonalds, pizza’s of afhaal-Chinees.

De man of vrouw in kwestie zal hiervoor bijna 25.000 euro per jaar krijgen, aldus The Telegraph maandag.

Medici

Proactol Ltd opende de vacature omdat het bedrijf graag onderzoek wil doen naar het vermogen van één van hun afslankproducten om vet te verbinden. Om die reden zal de uiteindelijke kandidaat ook moeten dulden dat calorie-inname en gewicht door medici nauwlettend in de gaten gehouden worden.

Vanzelfsprekend moeten ook de pillen aan het dieet toegevoegd worden. Het bedrijf haast zich wel te zeggen dat het product klinisch al getest is, en met succes.

Jan Modaal

De firma zelf is in ieder geval alvast enthousiast over de ‘vreetzak-vacature’, naar eigen zeggen de ideale baan voor thuis. “We weten het, het is geweldig”, luidt de vacaturetekst. “Maar het is echt waar.”

Verder laat het bedrijf op deze wijze weten het liefst een Jan Modaal te hebben die niet bang is om veel te eten en zichzelf te zijn. Ook helpt het als kandidaten de ambitie hebben om de eerste professionele nietsnut ooit te worden.