Mercedes heeft ’t er maar druk mee. Al jaren dijt het gamma van Das Haus uit als konijnfamilie, ondertussen moeten ook de bestaande modellen vervangen worden. Hier rijdt de derde generatie Mercedes SLK.

Natuurlijk, de derde generatie Mercedes SLK is al vele malen gefotografeerd, op een dusdanige wijze verpakt dat het gissen is naar de uiteindelijke vormen van neus en achterkant.

Nu heeft onze spionagefotograaf echter een SLK van de derde generatie te pakken die al wat meer prijsgeeft van de productieversie. Die komt in 2012 op de markt.

Het ziet er naar uit dat de nieuwe SLK een grotere grille krijgt die bovendien behoorlijk recht op staat. Zo je het huidige model als een soort mini-SLR kunt zien, zo lijkt de nieuwe SLK met een klein beetje fantasie op een kleine SLS AMG.

Directe inspuiting

Aan downsizing doen ze in Stuttgart al jaren met de 1.8 viercilinder kompressor, in de nieuwe instapversie van de SLK maakt die zeker plaats voor de 1.8 met directe inspuiting en turbo.

Dat zou betekenen dat de SLK 200 Kompressor wordt opgevolgd door een SLK 200 CGI. De V6 van de SLK 300 maakt in het nieuwe model ongetwijfeld plaats voor de nieuwe V6, die onder meer in de E 350 CGI zit.

AMG

Komt er ook nog een AMG? Dat is nog maar de vraag. BMW brengt geen M-versie van de nieuwe Z4, en AMG-baas Volker Mornhinweg heeft in een gesprek met AutoWeek al eens laten ontvallen dat er in de toekomst minder AMG-versies zullen zijn.

Maar dan is het aannemelijker dat AMG’s als de ML 63 AMG worden geschrapt. Juist zo’n roadster als de SLK leent zich perfect voor een AMG-versie.