Ja hoor, daar gaat –ie weer, een gecamoufleerde Audi A7. Maar wat we nog niet zagen is dat de auto voorzien is van een beweegbare achterspoiler à la Audi R8.

En je hoeft er niet voor naar het hoge noorden, dit prototype werd gespot door Bert van der Heide op de terugweg van de wintersport.

De vierdeurscoupé die het gat, zo dat er mocht zijn, tussen de A6 en A8 opvult komt nog in 2010 op de markt.

Het design kent nauwelijks nog geheimen, met de Sportback Concept van vorig jaar heeft met merk al veel prijsgegeven. We hebben al diverse prototypes voorbij zien komen, met zware camouflage.

Achterspoiler

Wat onze vaste spionagefotografen nog niet op de knip kregen, lukte Bert van der Heide wel: de A7 met een beweegbare achterspoiler in de hoge stand. Of dat de productiefase haalt is nog niet bekend.

Op de Sportback Concept, de voorbode van de A7 zat die voorziening overigens niet. Wellicht dat de ronde vormen van de achtersteven Audi er toe nopen de beweegbare achterspoiler aanbrengen.

Snelheden

Denk aan de introductie van de eerste generatie TT. Toen vond Audi het aanvankelijk niet nodig, maar bij hoge snelheden werd de kont van de TT licht.

Vandaar de montage achteraf van een ‘eendenstaartje’. We zullen het zien wanneer we in september 2010 voor het eerst op pad kunnen met de vierdeurscoupé die de Mercedes CLS van repliek gaat dienen. In augustus wordt de A7 de autoshow van Moskou voorgesteld.