Ferrari toont op de autosalon van Genève de HY Kers concept car. Wat de Italianen precies met die auto van plan zijn, is nog onduidelijk. Luca de Montezemolo heeft in elk geval verklaard dat hij in de toekomst van elk type Ferrari een hybride-variant wil.

In de komende drie of vier jaar moet er van elke leverbare Ferrari een hybride-variant komen. Dat heeft Ferrari-baas Luca de Montezemolo gezegd in de coulissen van de Autosalon van Genève. “De getoonde 599 is het begin van een lang project. In maximaal vier jaar moet er van elke Ferrari een hybride te koop zijn. Over drie jaar moeten onze emissies met 35 procent omlaag gaan.”

De concept car draagt de naam HY Kers, het eerste deel van die naam staat voor hybride en Kers is een afko van Kinetic Energy Recuperation System. Dat is een techniek waarbij remenergie werd hergebruikt. Het is eerder gebruikt in Ferrari’s Formule 1-auto’s in het seizoen van 2009.

Bij de auto in Genève is een elektromotor gekoppeld aan een zeventraps automaat en een lithium ion-batterijenpakket. Dat wordt opgeladen tijdens het remmen en kunnen de auto kortstondig geheel elektrisch laten rijden. De elektromotor levert honderd pk en dat betekent samen met de 620 pk van de V12 natuurlijk een feestelijk vermogen.