GRONINGEN - De 3FM-actie Serious Request heeft al 1.740.302 euro opgebracht. De dj's in het Glazen Huis in Groningen maakten woensdag tegen het einde van de middag de laatste tussenstand bekend.

Donderdag breekt de laatste dag aan voor de inzamelingsactie ten behoeve van het Rode Kruis.

3FM-presentatoren Giel Beelen, Gerard Ekdom en Annemieke Schollaardt zitten sinds vrijdagavond vast in een transparant huis op de Grote Markt in Groningen, het zogenoemde Glazen Huis.

Tot kerstavond 19.00 uur eten ze niet en maken ze met z'n drieën een doorlopend radioprogramma. Voor geld kunnen luisteraars verzoekplaten aanvragen.

Het Rode Kruis besteedt de opbrengst aan de preventie en bestrijding van malaria.

Record

Vorig jaar stond het bedrag van de 3FM-benefiet Serious Request op de voorlaatste dag op 1,3 miljoen euro. Toen stond het glazen huis in Breda.

Volgens een woordvoerster van de radiozender is er dit jaar wederom sprake van een record, al gebruikt ze dat woord liever niet. ''Wij zijn niet op records aan het jagen.

Stille ramp

Als we een jaartje een keer niet het record verbreken, maakt dat helemaal niet uit. We worden er wel blij van, maar een mooi bedrag hoeft niet altijd hoger te zijn. Iedere euro voor deze stille ramp is immers welkom.''

Vorig jaar bracht Serious Request in totaal 5.637.937 euro op, inclusief 2,5 miljoen afkomstig van de Nederlandse overheid.

Bijdrage onbekend

Hoeveel minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking dit jaar wil bijdragen, is nog niet bekend. Koenders komt donderdagavond naar Groningen en zal dan de overheidsbijdrage bekendmaken.

Woensdagavond komt zanger Waylon logeren in het huis.

Lees hier alles over de actie van 3FM.