AMSTERDAM - Lamborghini werkt aan de opvolger van de Murciélago. Daar profiteert Audi van mee. Die gaan de techniek van de top-Lambo gebruiken voor een model boven de R8.

Audi overweegt een sportauto boven de R8. Die wordt gebouwd op het chassis van de opvolger van de Lamborghini Murciélago, die Jota gaat heten. Dat weten onze collega’s van het Engelse AutoExpress te melden.

Audi’s dikste sportauto krijgt de beschikking over een 5,0-liter V10-motor, die zijn kracht op alle vier de wielen loslaat. De twaalfcilinder blijft voorbehouden aan Lamborghini.

Er wordt ingezet op meer dan 600 pk en de sprint van 0 naar 100 km/u moet in een seconde of drie gedaan zijn. Bij Audi wordt wel vaker gedroomd van dikke sportauto’s. Daarvan is deze Project Rosemeyer concept car uit 2002 een mooi bewijs.

Spaceframe
Bij de nieuwe sportauto wordt de spaceframe-technologie gecombineerd met overdadig gebruik van aluminium, om het gewicht laag te houden. Verder moet de auto gewelfd uiterlijk krijgen – daarmee wordt hij dus wat minder grof vormgegeven als de R8.

Er is nog voldoende tijd om beslissingen te maken: verwacht de dikste Audi ooit niet voor het jaar 2012.

In de komende jaren wordt het aantal sportieve R-modellen nog verder uitgebreid. Het ziet er naar uit dat de opvolger van de Audi TT in de toekomst R4 gaan heten. Daarmee moet de kleine coupé gaan profiteren van de magische klank die de R-typeaanduiding bij Audi inmiddels heeft.