Bijna een jaar voordat de vierdeurs coupé van Audi zijn beursdebuut beleeft op de Autosalon van Parijs, betrapt onze spionagefotograaf de A7 al zonder camouflage.

Het is publiek geheim dat Audi werkt aan een vierdeurs coupé. Die moet in het volgende decennium de concurrentie aangaan met de tweede generatie Mercedes-Benz CLS.

Als de informatie klopt, toont Audi de A7 pas op de Autosalon van Parijs, die in het najaar van 2010 wordt gehouden. Audi is er dus vroeg bij met dit prototype, waarop de lijnen al in volle glorie te zien zijn. Eigenlijk kun je ‘m beschouwen als de grote broer van de onlangs gepresenteerde A5 Sportback.

Naar verwachting gebruikt de A7 het platform van de volgende generatie A6; door zijn premium-imago zal hij wat hoger in de markt staan. Daar horen zaken als luchtvering bij op de optielijst. Ook motorisch zit de A7 op een wat hoger plan dan de A6.

RS6
Reken dus niet op viercilinders. Wél staat er een dikke V10 op de planning voor de RS7 – al kan er tussen nu en de ongeveer twee jaar dat deze auto moet gaan verschijnen, nog een heleboel veranderen. Wanneer de RS7 er komt, kost dat zeker een nieuwe RS6 de kop.

Wat we wel zeker weten, is dat er op termijn ook een cabrioletversie van de A7 gaat verschijnen. En als de stijfheid van de carrosserie het toe laat, mag die gewoon zijn achterportieren behouden.