AMSTERDAM – Stewardessen van vliegmaatschappij Ryanair hebben zich opnieuw van hun kleding ontdaan voor een fotoshoot. De plaatjes zijn verzameld in een kalender die geld moet opbrengen voor het goede doel.

De Ryanair Cabin Crew Charity Calender moet zo’n 100.000 Britse pond gaan opbrengen dat gedoneerd zal worden aan KIDS, een stichting die zich inzet voor gehandicapte kinderen.

“De schoonheden van het cabinepersoneel hebben zich weer uitgekleed voor het goede doel”, laat een woordvoerder van de maatschappij weten aan de Daily Mail. “En dit jaar doen ze het voor de KIDS.”

Gedwongen
Chef van de vliegmaatschappij, Michael O’Leary heeft de eerste 100 exemplaren vast gekocht, waarvan er een bedoeld is voor politica Mary Honeyball. Honeyball beweerde na lancering van de vorige editie dat de stewardessen gedwongen waren om mee te werken aan de sexy fotoshoot, iets wat Ryanair altijd ontkend heeft.

“Het cabinepersoneel werkt altijd vrijwillig mee”, aldus O’Leary. “Dit jaar hebben we zo’n 800 aanmeldingen gehad van de 4000 medewerkers.”

Kalender
De dames van Ryanair lieten zich op een tropische locatie vastleggen voor de kalender. Op de foto’s dragen zij enkel zwarte bikini’s en dito pumps.

Het is het derde jaar op rij dat Ryanair zich op deze manier inzet voor een goed doel. De eerste twee jaren brachten 200.000 Britse pond op. De kalender kost 10 pond en is te bestellen via de website van de vliegmaatschappij.