AMSTERDAM - Londen is de populairste stad ter wereld om te werken, gevolgd door New York en Sidney. Dat blijkt uit de Global Talent Mobility Research, een onderzoek naar mobiliteit op de internationale arbeidsmarkt.

Van alle respondenten die aangeven bereid te zijn te werken in het buitenland, geeft 22 procent aan te willen werken in Londen, gevolgd door New York en Sidney met respectievelijk 16 en 12 procent.

Voor personen die in Nederland wonen geldt dat zij eveneens een ruime voorkeur hebben voor Londen (26 procent), gevolgd door New York (18 procent) en Barcelona (17 procent).

Wat daarbij opvalt is dat Nederlandse respondenten vooral een sterkere voorkeur hebben voor Europese steden in vergelijking tot de andere respondenten.

Amsterdam
Nederland komt zelf ook op de lijst voor. Amsterdam staat op de 17e plaats van meest populaire steden ter wereld, Rotterdam moet het doen met plaats 94.

Uit de Global Talent Mobility Research blijkt verder dat bij het kiezen van een locatie in het buitenland het land belangrijker is dan de stad. Dit geldt althans voor 66 procent van de ondervraagde personen. 34 Procent geeft de voorkeur voor een stad boven een land.

De lijst van populairste landen ter wereld waar internationaal mobiel arbeidspotentieel zou willen werken, wordt aangevoerd door de Verenigde Staten. 52 Procent van de respondenten zou in dit land willen werken, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk en Canada, waar respectievelijk 47 en 43 procent van de ondervraagden wel aan de slag zou willen. 

Verenigde Staten
Voor in Nederland woonachtige respondenten geldt de volgende top 3, respectievelijk de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

Aan het onderzoek hebben ruim 65.000 mensen uit 40 verschillende landen meegewerkt. De volledige top-20 van populaire werklanden vind je hier.