Volvo komt in 2010 met een geheel nieuwe S60 en dit zijn de nieuwste beelden van de nieuwe sedan. In september waren het nog foto’s van een in het wild betrapte S60, dit zijn officiële platen van Volvo.

Op de Salon van Genève in maart toont het merk de auto aan het publiek.

De nieuwe Volvo S60 komt opnieuw uit Gent, waar in de zomer van 2010 de productie start. Het lijnenspel van de S60 Concept die begin dit jaar op de show in Detroit schitterde, keert terug in de productieversie al oogt de S60 die volgend jaar zomer in de showrooms staat minder glad en rond.

Het eerste officiële beeld van Volvo wordt begeleid door uiterst summiere informatie. Wel weten we dat de S60 het City Safety-systeem van de XC60 standaard krijgt.

Dat kunnen S60-kopers uitbreiden met het nieuwe Pedestrian Detection, waarbij camera’s en sensoren overstekende voetgangers herkennen.

GTDI
Op het programma staan nieuwe direct ingespoten benzinemotoren met turbo. Krachbronnen die Volvo aanduidt als GTDI, het zijn Fords SCTI Ecoboost-motoren.

Een 1.6 GTDI levert maximaal 180 pk, naar alle waarschijnlijkheid komt er ook een versie met 150 pk als instapsversie. Vanaf 200 pk is het de 2.0 GTDI die aan zet komt. Deze motor werd al aangekondigd in de XC60.

CO2
Een DRIVe-variant met zuinige diesel krijgt een CO2-uitstoot van minder dan 120 gram per kilometer. Aangezien Volvo de 1.6D ook al in de V70 en S80 DRIVe lepelt, zal deze motor naar alle waarschijnlijkheid ook de S60 DRIVe aandrijven.

Verder spreekt Volvo over een nieuwe generatie zuinige dieselmotoren. De vijfcilinders zijn onlangs vernieuwd maar het is niet duidelijk of de Zweden de verse 2.4D en D5 met twee turbo’s bedoelen.